Tvarohový koláč s broskyňami

Tvarohový koláč s broskyňami

Ako si pomaškrtiť a pritom nepribrať? Spôsobov je niekoľko. Môžete si dať akýkoľvek koláč a bežať na páse aspoň hodinu, aby ste spálili, čo ste zjedli. Alebo si môžete dať fit tvarohový koláč, ktorý Vás dobre Vás zasýti, ochráni svalovú hmotu a samozrejme uspokojí Vašu chuť na sladké!

Ingrediencie

  • 1 vanička polotučný tvaroh, hrudkový
  • 1 vanička nízkotučný tvaroh, jemný
  • 1 konzerva zaváraných broskýň
  • 2 vajíčka
  • 2 Šálky (200ml) jemné ovsené vločky
  • 2PL Včelí med
  • 0,5 cm čerstvé maslo 82%

Postup

Rúru si zohrejeme na 190°C. V miske si zmiešame tvarohy, 1PL medu a vajíčka. Broskyne si nakrájame na menšie kúsky a primiešame k tvarohu. Ovsené vločky si rozmixujeme na múku, do mixéra pridáme plátok masla a 1PL medu. Rozmixujeme spolu, vznikne nám drobivá zmes, ktorú utľapkáme rukami na dno formy, ja som použila formu s priemerom 22 cm.

Dáme zapiecť na 5 minút, vločkový korpus trošku spevnie. Potom naň vylejeme tvarohovo-ovocnú zmes a dáme piecť do rúry na 40 minút. Koláčik si môžete dať na raňajky alebo desiatu. V chladničke vydrží 2-3 dni, výborne chutí vychladený. Z uvedeného množstva vyjde 8 porcií.

TIP: Keď je cesto príliš drobivé, utľapkáme ho vodou navlhčenými rukami. Na ozdobenie si necháme 1 broskyňu, ktorú rozmixujete ponorným mixérom. Vzniknutú marmeládu vylejeme na vrch teplého koláčika. TOP FIT verzia koláčika nám vznikne, keď si ho urobíme bez korpusu.

Dobré vedieť: Tvaroh je výborným zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má málo kalórií, nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol a pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni naše zuby, kĺby a kosti. Obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. Chráni pre úzkosťou a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.

Pozrite si iný recept, kde sa nachádza tvaroh.