Banánová zmrzlina z tofu, ktorá Vás v letné dni schladí a pritom nepriberiete. Je sýta a po jej zjedení Vás to nebude lákať ku skonzumovaniu ďalšieho kopčeka zmrzliny. Pomaškrtiť a nepribrať, to chceme či nie?
Suroviny na 2 porcie
- 1 tofu
- 1 veľký banán
- 1 vanilkový struk(voliteľné)
- 1 dcl Kokosové/mandľové mlieko
Postup
Banán si nakrájame na kolieska a dáme zmraziť na 4 hodiny, alebo celú noc. Tofu si rozmixujeme na jemnú kašu s troškou mlieka, pridáme banány a mlieko postupne, podľa potreby, mixujeme kým nám nevznikne hladký krém.(akoby už trošku roztopená zmrzlina)
TIP: Nebojte sa tofu tam neucítite a máte zmrzlinu bez konzervantov, farbív a cukru. Keď tofu nezaraďujete do svojho jedálnička,môžete ho z receptu vynechať a vymixovať iba banány s mliekom. Chutia výborne!
Dobré vedieť: Tofu je rastlinný zdroj bielkovín. Obsahuje vápnik, horčík, železo. Vhodný najmä pre vegetariánov ako náhrada mäsa. Zrýchľuje metabolizmus, znižuje cholesterol,prevencia osteoporózy. Veľa sa píše aj o škodlivosti sóje. V prípade, že ju často konzumujete môže spôsobovať hnačky, poruchy imunitného systému, rakovinu a poruchy štítnej žľazy, lebo sa často geneticky modifikuje. Tofu by nemali konzumovať ľudia s obličkovými kameňmi.