Hovädzie mäso na hrášku so sladkými zemiakmi

Hovädzie mäso na hrášku so sladkými zemiakmi

Sladké zemiaky sú plné živín a preto by ste si ich mali zaradiť do jedálnička hlavne v jesennom období. Ich konzumáciou predchádzame svalovým kŕčom, depresii, nespavosti, zlepšujú koncentráciu a imunitný systém.

  • 500g Hovädzie mäso (obsah tuku do 7%)
  • 200g Mrazený hrášok
  • 3 paradajky
  • Čierne mleté korenie
  • Bazalka
  • Soľ

Postup

V hrnci s nepriľnavým povrchom si  nasucho orestujeme mleté hovädzie mäso, pridáme rozmrazený hrášok, nakrájané paradajky zbavené šupky, alebo paradajkový pretlak, korenie, bazalku a morskú soľ, 100 ml vody a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 20 minút. Sladké zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky a varím do zmäknutia. Potom zlejeme vodu a popučíme ich. Zmes z hovädzieho mäsa dáme do zapekacej misky, prikryjeme ju zemiakmi a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Podávame so ľadovým šalátom.

TIP: Namiesto sladkých zemiakov môžete použiť mrkvu, alebo inú zeleninu.

Dobré vedieť: Sladké zemiaky obsahujú veľa vlákniny, vitamíny skupiny  B, A, C, E minerály a stopové prvky ako železo, horčík, vápnik, zinok, fosfor. Ich konzumáciou sa upokojí žalúdok, predchádzame svalovým kŕčom, depresii, nespavosti, znižujú cholesterol, zlepšujú koncentráciu, zrak a imunitný systém, ochraňujú telo pred vznikom niektorých druhov rakoviny.

Bravčová panenka v pomarančovej omáčke.