Hráškové pyré s prepeličími vajíčkami

Hráškové pyré s prepeličími vajíčkami

Výborný ľahký obed, či večera, ktorý si zamilujete. Hráškové pyré s prepeličími vajíčkami chutí aj deťom. Lahodné a zdravé jedlo pre každého. Už viete čo si uvaríte dnes na obed?

Suroviny na 1 porciu

  • 2 Hrste mrazený/čerstvý hrášok
  • 150 ml vody
  • Soľ, korenie
  • 6 Prepeličích vajíčok

Postup

Vajíčka si uvaríme natvrdo. V druhom hrnci si mierne osolenej vode uvaríme hrášok domäkka a rozmixujeme ho na kašu. Dochutíme korením a štipkou soli.

TIP: Soľ a korenie môžeme vynechať a jedlo je vhodné aj pre detičky.Na zahustenie pyré môžete použiť jeden malý zemiačik.

Dobré vedieť: Prepeličie vajíčka sú lahodnejšie ako slepačie. Obsahujú 2x toľko vitamínov skupiny B, A,D,E minerálov ako fosfor, draslík, železo a málo cholesterolu. Každodenná konzumácia zlepšuje imunitu a trávenie, znižuje krvný tlak, ochraňuje sliznicu žalúdka, reguluje silné bolesti hlavy, odstraňujú alergie, pre vysoký obsah železa sú vhodné pre ľudí trpiacich anémiou a cukrovkou.

https://jedalniceknamieru.sk/morcacie-prsia-na-hrasku-s-pecenymi-zemiakmi-v-supke/