Kurací rezeň pečený v rúre bez vajíčka

Kurací rezeň pečený v rúre bez vajíčka

Kurací rezeň pečený v rúre je zdravšia verzia klasického rezňa. Je bez vajíčka, bez litrov oleja a predsa super chrumkavý.

Suroviny na 2 porcie:

  • 2ks Kuracie prsia
  •  3PL Grécky jogurt tuk do 3%
  • 1ČL sušený cesnak
  • 1/2ČL morská soľ
  • 1/4ČL  sušený tymian/voliteľné/
  • 2PL oleja na potretie rezňov, alebo olej v spreji
  • Celozrnná strúhanka

Postup

Kuracie prsia si umyjeme očistíme a prekrojíme na polovice. Z jogurtu, cesnakového korenia, soli a tymianu si spravíme marinádu. Mäso v marináde necháme do druhého dňa.

Pred pečením rezne obalíme v celozrnnej strúhanke, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli troškou oleja. Pečieme na 210°C 15 min, potom otočíme a pečieme ďalších 15 min, kým rezne dostanú zlatistý nádych. Najlepšie je rezne postriekať troškou oleja v spreji.

TIP: Bylinky a korenie si môžete pridať podľa vlastnej chuti.

Dobré vedieť: Kuracie prsia sú vhodným mäsom do diéty. Obsahujú veľa bielkovín a málo tuku. Podporujú rast svalovej hmoty, fosfor a vápnik udržiavajú zdravé kosti, selén znižuj riziko artritídy. Samozrejme najlepšie je mäso od lokálneho farmára, alebo vlastného domáceho chovu.

Kuracie stehná v škoricovej omáčke