Kurací rezeň pečený v rúre je zdravšia verzia klasického rezňa. Je bez vajíčka, bez litrov oleja a predsa super chrumkavý.
Suroviny na 2 porcie:
- 2ks Kuracie prsia
- 3PL Grécky jogurt tuk do 3%
- 1ČL sušený cesnak
- 1/2ČL morská soľ
- 1/4ČL sušený tymian/voliteľné/
- 2PL oleja na potretie rezňov, alebo olej v spreji
- Celozrnná strúhanka
Postup
Kuracie prsia si umyjeme očistíme a prekrojíme na polovice. Z jogurtu, cesnakového korenia, soli a tymianu si spravíme marinádu. Mäso v marináde necháme do druhého dňa.
Pred pečením rezne obalíme v celozrnnej strúhanke, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli troškou oleja. Pečieme na 210°C 15 min, potom otočíme a pečieme ďalších 15 min, kým rezne dostanú zlatistý nádych. Najlepšie je rezne postriekať troškou oleja v spreji.
TIP: Bylinky a korenie si môžete pridať podľa vlastnej chuti.
Dobré vedieť: Kuracie prsia sú vhodným mäsom do diéty. Obsahujú veľa bielkovín a málo tuku. Podporujú rast svalovej hmoty, fosfor a vápnik udržiavajú zdravé kosti, selén znižuj riziko artritídy. Samozrejme najlepšie je mäso od lokálneho farmára, alebo vlastného domáceho chovu.