Kuracie prsia v sezame

Kuracie prsia v sezame

Máte chuť na niečo vyprážané a mastné ? Zrejme Vám chýba vápnik. V sezamových semienkach ho je dosť. Pripravte si šťavnaté kuracie prsia v sezame, ktoré sú pečené v rúre. Pochutíte si a neutrpí ani Vaša figúra.

Suroviny na 4 Porcie

  • 500 g kuracie prsia
  • 1PL červená paprika
  • 1ČL drvená rasca
  • 2PL sezam
  • 1 Strúčik cesnaku
  • 2 PL Parmezán
  • 1PL Olivový olej
  • 1 Štipka Himalájska/Morská  soľ

 Postup

Kuracie prsia si nakrájame na nugety cca 3×3 cm, alebo aké sa Vám páčia. Dáme ich do misky a pridáme olej a cesnak, premiešame. Všetky koreniny a syr zmiešame spolu. Vzniknutú zmes vysypeme na kuracie prsia a dobre premiešame. Obalené kuracie prsia vysypeme na vopred pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na  190°C približne 25-30 minút.

TIP: Výborne sa hodia k ľadovému šalátu alebo zeleninovej oblohe s jogurtovým dresingom. 

 Dobré vedieť: Sezam obsahuje zdravé tuky, bielkoviny, fytoestrogény, falvonoidy, vlákninu, vitamíny a minerály. Znižujú cholesterol, ochraňujú bunky pred poškodením voľnými radikálmi, vápnik v nich obsiahnutí pomáha ochraňovať zuby, kosti a kĺby, jeho konzumáciou  zabránime vzniku osteoporózy, pomáha proti depresii, podporuje krvotvorbu, podporuje funkciu pečene, upokojuje nervový systém, prečisťuje tráviaci trakt a odstraňuje plynatosť.

Kuracie prsia s pohánkou.