Máte chuť na niečo vyprážané a mastné ? Zrejme Vám chýba vápnik. V sezamových semienkach ho je dosť. Pripravte si šťavnaté kuracie prsia v sezame, ktoré sú pečené v rúre. Pochutíte si a neutrpí ani Vaša figúra.
Suroviny na 4 Porcie
- 500 g kuracie prsia
- 1PL červená paprika
- 1ČL drvená rasca
- 2PL sezam
- 1 Strúčik cesnaku
- 2 PL Parmezán
- 1PL Olivový olej
- 1 Štipka Himalájska/Morská soľ
Postup
Kuracie prsia si nakrájame na nugety cca 3×3 cm, alebo aké sa Vám páčia. Dáme ich do misky a pridáme olej a cesnak, premiešame. Všetky koreniny a syr zmiešame spolu. Vzniknutú zmes vysypeme na kuracie prsia a dobre premiešame. Obalené kuracie prsia vysypeme na vopred pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 190°C približne 25-30 minút.
TIP: Výborne sa hodia k ľadovému šalátu alebo zeleninovej oblohe s jogurtovým dresingom.
Dobré vedieť: Sezam obsahuje zdravé tuky, bielkoviny, fytoestrogény, falvonoidy, vlákninu, vitamíny a minerály. Znižujú cholesterol, ochraňujú bunky pred poškodením voľnými radikálmi, vápnik v nich obsiahnutí pomáha ochraňovať zuby, kosti a kĺby, jeho konzumáciou zabránime vzniku osteoporózy, pomáha proti depresii, podporuje krvotvorbu, podporuje funkciu pečene, upokojuje nervový systém, prečisťuje tráviaci trakt a odstraňuje plynatosť.