Kuskus s kuracím mäsom

Kuskus s kuracím mäsom

Máte radi papriku a mrkvu? Oranžová chráni naše oči pred sivým zákalom a bunky pred starnutím a podporia zlepšenie imunitného systému. Nezabudnite ich konzumovať s tukom.

Suroviny na 1 porciu

  • 6PL Celozrnný kuskus
  • 1 ks Kuracie prsia
  • 1 ks Mrkva
  • 1 Hrsť ľubovoľná zelenina
  • 1PL Repkový/olivový olej

Postup

Na panvici si na rozpálenom oleji opražíme kuracie prsia a zeleninu, opekáme, kým sú prsia hotové. Zistíme tak, že po prekrojení je mäso biele bez ružových fliačikov. Kuskus si pripravíme podľa návodu. Uvarený kuskus primiešame do zeleninovo-mäsovej zmesi.

TIP: Výborne sa k tomu hodí uhorkový šalát s oranžovou paprikou.

Dobré vedieť : Mrkva a Oranžová paprika obsahuje veľa vlákniny, veľa vitamínu C, A, E, minerály a stopové prvky ako horčík, draslík, vápnik, selén, či zinok. Paprika aj mrkva sú výborné v boji proti poruchám trávenia, podporujú tvorbu tráviacich štiav. Pôsobia proti plynatosti, konzumácia papriky prispieva k prevencii rakoviny, ochorení srdca a vysokému krvnému tlaku, zlepšuje imunitný systém a chráni oči pred vznikom šedého zákalu. Mrkva má diuretické účinky. Vitamín A a E  sú rozpustné v tuku a preto mrkvu aj papriku konzumujeme s tukom.

https://jedalniceknamieru.sk/pohanka-so-zeleninou-a-morcacim-masom/