Máte radi papriku a mrkvu? Oranžová chráni naše oči pred sivým zákalom a bunky pred starnutím a podporia zlepšenie imunitného systému. Nezabudnite ich konzumovať s tukom.
Suroviny na 1 porciu
- 6PL Celozrnný kuskus
- 1 ks Kuracie prsia
- 1 ks Mrkva
- 1 Hrsť ľubovoľná zelenina
- 1PL Repkový/olivový olej
Postup
Na panvici si na rozpálenom oleji opražíme kuracie prsia a zeleninu, opekáme, kým sú prsia hotové. Zistíme tak, že po prekrojení je mäso biele bez ružových fliačikov. Kuskus si pripravíme podľa návodu. Uvarený kuskus primiešame do zeleninovo-mäsovej zmesi.
TIP: Výborne sa k tomu hodí uhorkový šalát s oranžovou paprikou.
Dobré vedieť : Mrkva a Oranžová paprika obsahuje veľa vlákniny, veľa vitamínu C, A, E, minerály a stopové prvky ako horčík, draslík, vápnik, selén, či zinok. Paprika aj mrkva sú výborné v boji proti poruchám trávenia, podporujú tvorbu tráviacich štiav. Pôsobia proti plynatosti, konzumácia papriky prispieva k prevencii rakoviny, ochorení srdca a vysokému krvnému tlaku, zlepšuje imunitný systém a chráni oči pred vznikom šedého zákalu. Mrkva má diuretické účinky. Vitamín A a E sú rozpustné v tuku a preto mrkvu aj papriku konzumujeme s tukom.
https://jedalniceknamieru.sk/pohanka-so-zeleninou-a-morcacim-masom/