Máte radi papriku? Oranžová a žltá ochránia naše oči pred sivým zákalom. Zelená zaručí dobrú náladu, pevné kosti a zuby, červená ochráni bunky pred starnutím a všetky podporia zlepšenie imunitného systému.
Suroviny na 2 porcie
- ½ Hrnčeka celozrnný kuskus
- 1 Hrnček vody
- 2 ks Kuracie prsia
- 1 ks Petržlen
- 1 ks Mrkva
- 1 Oranžová paprika
- 1 Červená cibuľa
- 1PL Repkový/olivový olej
Postup
Na panvici si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, petržlen, mrkvu a papriku. Pridáme kuracie prsia a opekáme, kým sú prsia hotové. Zistíme tak, že po prekrojení je mäso biele bez ružových fliačikov. Kuskus si pripravíme podľa návodu. Uvarený kuskus zmiešame s pripravenou zeleninovou zmesou a posypeme petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.
TIP: Pokiaľ nemáte radi zamiešané jedlá na štýl rizota, môžete si všetko pripraviť zvlášť. Chutí to rovnako dobre.
Dobré vedieť : Oranžová paprika obsahuje veľa vlákniny, veľa vitamínu C, A, E, minerály a stopové prvky ako horčík, draslík, vápnik, selén, či zinok. Paprika je účinná proti poruchám trávenia, podporuje tvorbu tráviacich štiav. Má mierne laxatívne účinky a pôsobí proti plynatosti, navyše konzumácia papriky prispieva k prevencii rakoviny. Konzumácia oranžovej papriky je prevencia pred vznikom ochorení srdca a vysokému krvnému tlaku, zlepšuje imunitný systém a chráni oči pred vznikom šedého zákalu. Paprika bez šupky je ľahšie stráviteľná.