Ružičkový kel pomáha s únavou, zbaví nás stresu, vyživí pleť, spevní nechty a posilní vlasy a imunitu. Na jar ako stvorené!
Suroviny na 1 porciu
- 4PL Celozrnný kuskus
- 6-8 Guličiek ružičkového kelu
- 2 Plátky Schwardzwaldská/Proscuitto šunka
- 2PL Hobliny Parmezánu
- 1 Červená cibuľa
- 1ČL Repkový olej
Postup
Kel povaríme 3 minúty, scedíme pod studenou vodou,aby ostal chrumkavý, prekrojíme na polovicu. Cibuľu si nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji spolu s nakrájanou šunkou a kelom. Kuskus zalejeme vodou, ktorá zovrela a necháme prikryté 5 minút napučať. Všetko spolu zmiešame a posypeme syrom.
TIP Kuskus zalejeme v pomere 1 diel kuskus : 1,5 dielu vody.
Dobré vedieť: Ružičkový kel obsahuje veľa vlákniny, vitamíny A, skupiny B, C, E,K a minerály ako vápnik, či horčík. Čistí črevá, zlepšuje trávenie, jeho konzumáciou predídeme zápche, lieči zápaly, spevňuje nechty, vyživuje pleť a vlasy, pomáha proti únave a stresu, posilňuje imunitu, podporuje krvotvorbu a detoxikuje pečeň, pomáha telo zbaviť škodlivín aj odvodnením. https://jedalniceknamieru.sk/kuskus-s-kuracim-masom/