Kuskus s ružičkovým kelom

Kuskus s ružičkovým kelom

Ružičkový kel pomáha s únavou, zbaví nás stresu, vyživí pleť, spevní nechty a posilní vlasy a imunitu. Na jar ako stvorené!

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Celozrnný kuskus
  • 6-8 Guličiek ružičkového kelu
  • 2 Plátky Schwardzwaldská/Proscuitto šunka
  • 2PL Hobliny Parmezánu
  • 1 Červená cibuľa
  • 1ČL Repkový olej

Postup

Kel povaríme 3 minúty, scedíme pod studenou vodou,aby ostal chrumkavý, prekrojíme na polovicu. Cibuľu si nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji spolu s nakrájanou šunkou a kelom. Kuskus zalejeme vodou, ktorá zovrela a necháme prikryté 5 minút napučať. Všetko spolu zmiešame a posypeme syrom.

TIP Kuskus zalejeme v pomere 1 diel kuskus : 1,5 dielu vody.

Dobré vedieť: Ružičkový kel obsahuje veľa vlákniny, vitamíny A, skupiny B, C, E,K a minerály ako vápnik, či horčík. Čistí črevá, zlepšuje trávenie, jeho konzumáciou predídeme zápche, lieči zápaly, spevňuje nechty, vyživuje pleť a vlasy, pomáha proti únave a stresu, posilňuje imunitu, podporuje krvotvorbu a detoxikuje pečeň, pomáha telo zbaviť škodlivín aj odvodnením. https://jedalniceknamieru.sk/kuskus-s-kuracim-masom/