Morčacie prsia v pikantnej omáčke

Morčacie prsia v pikantnej omáčke

Tryptofán , esenciálna aminokyselina, ktorá sa nachádza v morčacom mäse znižuje depresie, odstraňuje nespavosť a pomáha aj s abstinenčnými príznakmi pri odvykaní od fajčenia.

Suroviny na 2 porcie

  • 250g Morčacie prsia
  • 1PL repkový olej
  • 1Chilli paprička
  • 200ml  Smotana 10% tuku
  • 1ČL Mletá červená paprika
  • Morská soľ

Postup

Prsia si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na oleji ich sprudka opražíme, pridáme nasekanú chilli papričku bez semienok a korenie. Podlejeme smotanou a na miernom ohni dusíme domäkka. Podávame s ľubovoľnou zeleninou.

TIP: Mäsko sa výborne chodí ku karfiolu, alebo zeleným fazuľkám.

Dobré vedieť: Morčacie mäso má nízky obsah tuku, je vhodné do redukčných diét. Obsahuje zinok, železo, vápnik a dôležitý vitamín B12,ktorý je dôležitý pre správne trávenie a nervový systém. Esenciálna aminokyselina tryptofán , ktorá sa nachádza v mäse znižuje depresie, odstraňuje nespavosť a pomáha aj s abstinenčnými príznakmi pri odvykaní od fajčenia.

https://jedalniceknamieru.sk/morcacie-prsia-s-kurkumou/