Máte radi koláčiky? Pripravte si taký, ktorý Vás zasýti, ochráni svalovú hmotu a pritom si pomaškrtíte. Jahodový cheesecake z tvarohu je ideálny zákusok na desiatu, či olovrant.
Plnka
- 1 Veľká miska jahôd
- 1kg Termizovaný tvaroh, polotučný
- 100g Kvalitná biela čokoláda
- 2PL Želatína v prášku/Agar
- 5PL Med
Korpus
- 2 Hrste celozrnné piškóty
- 3 PL Ghí masla, roztopeného
Postup
Najprv si pripravíme korpus rozmixovaním piškótov a roztopeným maslom. Pomixujeme a lyžicou utľapkáme na dno tortovej formy.
Tvaroh zmiešame s medom, čokoládu roztopíme v troške rastlinného mlieka. K roztopenej čokoláde pridáme 1PL želatíny v prášku a 2PL z tvarohovej zmesi, dobre rozmiešame. Potom čokoládovú zmes vylejeme k tvarohovej a premiešame, aby sa masy spojili.
Jahody rozmixujeme a precedíme, jahodovú zmes osladíme troškou medu, pridáme 1PL želatíny a privediem k varu, odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť. Po vychladnutí, nalejeme na tvarohovú zmes. Necháme v chladničke cez noc stuhnúť.
TIP: Piškóty môžete nahradiť ovsenými vločkami a maslo kokosovým tukom, či sušeným ovocím ako ďatlami, či hrozienkami.
Dobré vedieť: Jahody obsahujú vitamíny A, skupiny B, C,E mangán, jód, zinok, meď, draslík, sodík, fosfor a horčík. Majú protivírusový, protizápalový a antioxidačný účinok. Chránia cievy a srdce, zlepšujú pamäť a trávenie, znižujú cholesterol, ochraňujú kosti, urýchľujú hojenie rán a regeneráciu organizmu, chránia bunky pred rakovinou prsníka, hrubého čreva, pažeráka. Zmierňujú prejavy chorôb ako dna, choroby pečene, sleziny a krvi. Pôsobia proti nervozite a únave. https://jedalniceknamieru.sk/lievance-z-tvarohoveho-cesta-s-jahodami/