Ovsená kaša s ríbezľami

Ovsená kaša s ríbezľami

Jednoduché, rýchle, dobré a zdravé! Raňajky, ktoré zasýtia, pohladia dušu a potešia mlsný jazýček. Prečo konzumovať ovsené vločky? Dočítaš sa nižšie, pod receptom.

Suroviny na 1 porciu

  • 4 PL ovsené vločky
  • 1ČL med
  • 2 PL hrudkový tvaroh
  • 1,5 dcl kokosové mlieko (môže byť aj voda, alebo polotučné mlieko)
  • 1 ČL Chia semienka
  • 1 tabuľka horkej 85% čokolády alebo 1PL Kakaa s obsahom 12% tuku

Postup

Vločky dáme do hrnca, zalejeme rastlinným mliekom a varíme 5 -7 minút na kašu. Mlieko dolievame podľa potreby, záleží či chceme kašu hustejšiu alebo redšiu, pridáme med. Do misky si dáme chia, čokoládu a zalejeme horúcou kašou. Kým si umyjeme čučoriedky, čokoláda sa rozpustí a chia napučia. Pridáme tvaroh a dobre premiešame, ozdobíme ovocím a vlašským orechom.

TIP: Cvičíte? Vyskúšajte domáci proteín, ktorý nahradí ten z obchodu.1 malý banán, 1PL med, 90 g jemný tvaroh,2 dcl rastlinné mlieko alebo polotučné mlieko čerstvé, vymixujeme do hladka. Čokoládovú príchuť získame pridaním 1ČL kvalitného Kakaa.

Dobre vedieť: Ovsené vločky majú vysoký obsah vlákniny, bielkovín a polysacharidov, preto nie sú vhodné na konzumáciu vo večerných hodinách. Obsahujú vitamíny skupiny B, E,K minerály a stopové prvky- horčík, fosfor, meď, mangán, železo, zinok, selén. Ich konzumáciou si podporíme imunitu, tráviaci systém, utlmíme zápaly, ochránime sa pred depresiou, znížime cholesterol, sú prevenciou proti zápche, stabilizujme hladinu cukru v krvi, čo je dôležité nielen pri chudnutí.

Ryžová kaša s mangom.