Ovseno-pšenová kaša s jahodami

Ovseno-pšenová kaša s jahodami

Prečo konzumovať jahody každý deň? Ochraňujú cievny systém a  srdce, zlepšujú krátkodobú pamäť, znižujú cholesterol, ochraňujú kosti, podporujú hojenie rán a mnoho iného.

Suroviny na jednu porciu

  • 2 dcl mlieka
  • 2 PL jemných ovsených vločiek
  • 2PL Pšenových vločiek
  • 1 hrsť jahôd
  • 1 ČL medu/trstinový cukor/agáve

Postup

Mlieko(môžete použiť aj vodu) nalejeme do menšieho hrnca, pridáme vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, pridáme med. Do misky dáme umyté, nakrájané jahody, zalejeme kašou a ozdobíme kašu jahodami a lístkami mäty .

TIP: Jahody výborne chutia aj v kaši  len zo pšenových vločiek.

Dobré vedieť: Jahody obsahujú vitamíny, minerály a stopové prvky A, skupiny B, C,E mangán, jód, zinok, meď, draslík, sodík, fosfor a horčík. Majú protivírusový, protizápalový a antioxidačný účinok. Ochraňujú cievny systém a  srdce, zlepšujú krátkodobú pamäť, znižujú cholesterol, ochraňujú kosti, podporujú hojenie rán a regeneráciu organizmu, chránia telo pred poškodením voľnými radikálmi a chránia tak bunky pred rakovinou prsníka, hrubého čreva, pažeráka. Zmierňujú prejavy chorôb ako dna, choroby pečene, sleziny a krvi. Pôsobia proti nervozite a únave, zlepšujú trávenie.

Iný recept s jahodami https://jedalniceknamieru.sk/lievance-z-tvarohoveho-cesta-s-jahodami/