Prečo konzumovať jahody každý deň? Ochraňujú cievny systém a srdce, zlepšujú krátkodobú pamäť, znižujú cholesterol, ochraňujú kosti, podporujú hojenie rán a mnoho iného.
Suroviny na jednu porciu
- 2 dcl mlieka
- 2 PL jemných ovsených vločiek
- 2PL Pšenových vločiek
- 1 hrsť jahôd
- 1 ČL medu/trstinový cukor/agáve
Postup
Mlieko(môžete použiť aj vodu) nalejeme do menšieho hrnca, pridáme vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, pridáme med. Do misky dáme umyté, nakrájané jahody, zalejeme kašou a ozdobíme kašu jahodami a lístkami mäty .
TIP: Jahody výborne chutia aj v kaši len zo pšenových vločiek.
Dobré vedieť: Jahody obsahujú vitamíny, minerály a stopové prvky A, skupiny B, C,E mangán, jód, zinok, meď, draslík, sodík, fosfor a horčík. Majú protivírusový, protizápalový a antioxidačný účinok. Ochraňujú cievny systém a srdce, zlepšujú krátkodobú pamäť, znižujú cholesterol, ochraňujú kosti, podporujú hojenie rán a regeneráciu organizmu, chránia telo pred poškodením voľnými radikálmi a chránia tak bunky pred rakovinou prsníka, hrubého čreva, pažeráka. Zmierňujú prejavy chorôb ako dna, choroby pečene, sleziny a krvi. Pôsobia proti nervozite a únave, zlepšujú trávenie.
Iný recept s jahodami https://jedalniceknamieru.sk/lievance-z-tvarohoveho-cesta-s-jahodami/