Máte radi palacinky? Vyskúšajte ich s marhuľovým tvarohom. Tvaroh je výborným zdrojom kvalitných bielkovín. Má málo kalórií a dobre zasýti.
Suroviny na 2 porcie( 6 menších kusov)
- 2 vajíčka
- 4PL špaldová múka, polohrubá alebo ovsená múka
- 1-2 dcl mandľové mlieko
Marhuľový tvaroh
- 4 PL tvaroh jemný, polotučný alebo biely jogurt
- 2 marhule
- 1PL med
Postup
Vajíčka, múku a mlieko spolu dobre vymiešame, cesto má byť riedke, ak je treba zriedime ho ešte mliekom. Na rozpálenej nepriľnavej panvici opekáme palacinky z oboch strán do zlatista. Potrieme marhuľový tvarohom, ktorý sme si vyrobili rozmixovaním marhúľ, medu a tvarohu.
TIP: Do palaciniek môžete pridať pšeničné vločky z klíčkov, jablčnú vlákninu, alebo proteín a zvýšite ich nutričnú hodnotu ešte viac.
Dobré vedieť: Tvaroh je výborným zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má málo kalórií, nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti. Obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. Chráni pre úzkosťou a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.