Placky z medvedieho cesnaku

Placky z medvedieho cesnaku

Je sezóna medvedieho cesnaku a práve v apríli by sme ho mali konzumovať. Vyskúšajte si z neho urobiť šalát, pesto, alebo placky. Cesnak podporuje hojenie rán, kože, trávenie a zlepšuje spánok.

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Ovsené vločky/Celozrnná múka
  • 1 Vajíčko
  • 2 Hrste medvedí cesnak
  • 1ČL Repkový olej
  • Morská Soľ, korenie podľa chuti

Postup

Vločky a špenát  si rozmixujeme na kašu, pridáme vajce, olej, soľ a koreniny. Na rozohriatej panvici tvarujeme malé placky. Opečieme z oboch strán, otáčame až keď trošku stuhnú.

TIP : Výborne chutia s bielym jogurtom a avokádom.

Dobré vedieť: Medvedí cesnak obsahuje veľa vlákniny, vitamíny skupiny B,C, draslík, selén, sodík, síru. Znižuje cholesterol, krvný tlak, čistí krv, pomáha pri žalúdočných problémoch, zápche, plynatosti alebo chronických hnačkách, je ho konzumácia je prevenciou vzniku rakoviny hrubého čreva, pomáha pri migrénach, bolestivých kŕčových žilách, prečisťuje pečeň a obličky, posilňuje imunitu. https://jedalniceknamieru.sk/plnene-kuracie-prsia-s-medvedim-cesnakom/