Pšenová kaša s hroznom

Pšenová kaša s hroznom

Pšeno je bezlepková obilnina, ktorá zatočí s jarnou únavou. Dobre zasýti a vyčistí organizmus. Je ľahko stráviteľné, vhodné pre celiatikov, diabetikov, starších ľudí, tehotné ženy aj malé deti.

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Pšenové vločky
  • 2dcl Rastlinné/kravské mlieko
  • 8 Bobúľ hrozna
  • ½ Jabĺčka
  • 1PL Ryžový sirup
  • 1 Kocka horkej čokolády
  • 1 ČL Chia semienka

Postup

Pšenové vločky si premyjeme, mlieko nalejeme do menšieho hrnca, pridáme pšenové vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, aby sa vločky napučali, pridáme sirup. Do misky dáme nakrájané jabĺčko, čokoládu a zalejeme kašou, premiešame, posypeme troškou chia semienok a dozdobíme ovocím.

TIP: Môžete použiť aj iné vločky, ovocie, či iné druhy semienok a orechov.

Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Výživná potraviny, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.

https://jedalniceknamieru.sk/ovseno-psenova-kasa-s-jahodami/