Tuniakovo-vajíčková nátierka

Tuniakovo-vajíčková nátierka

Tuniak a vajíčko. To sú rýchle na raňajky, desiata, obed alebo aj olovrant. Zasýtia, obsahujú plnohodnotné bielkoviny a dajú sa kombinovať s cestovinami, pečivom, či zeleninou.

  • 1 Malá plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 Vajíčko
  • Himalájska soľ
  • Čierne mleté korenie

Postup

Vajíčko si uvaríme natvrdo. Vychladnuté vajíčko popučíme v miske vidličkou, pridáme tuniaka. Dochutíme soľou a korením. Podávame s pečivom na raňajky, alebo s chrumkavým ražným chlebíkom s vlákninou na olovrant.

TIP: V prípade, že užívame rybí olej na doplnenie omega 3 tukov po 3 mesiacoch užívania si musíme dať prestávku aspoň na mesiac. Užívanie rybieho oleja je vhodné, pokiaľ nekonzumujeme tučné ryby 2x týždenne. 

Dobré vedieť: Tuniak a mastné ryby ako makrela, losos a iné sú zdrojom omega -3 mastných kyselín, ktoré redukujú zápaly v našom tele. Ich konzumáciou prispievame k zníženiu kardiovaskulárnych ochorení, zníženiu rizika tvorby krvných zrazenín, liečba artritídy. Pri nedostatku omega -3 mastných kyselín vznikajú poruchy imunitného systému, trávenia, znížená schopnosť učiť sa, horšia pamäť, suché sliznice, zvýšená únava. Pokiaľ nemáte radi ryby, môžeme omegy 3 MK získať z rastlinných zdrojov ako vlašských orechov a ľanového semienka, alebo niektorých rastlinných olejov ako napríklad repkového.

Pozrieť iný recept.