Vajíčková nátierka s cottage syrom, ktorú môžete dochutiť cibuľou, pažítkou, alebo zeleninou podľa chuti. Ja som pridala červenú cibuľu, chutila výborne.
Suroviny na 3 porcie
- 1 Kelímok Cottage syr, polotučný
- 2 Vajíčka
- 1 malá červená cibuľa
- Morská soľ
Postup
Vajíčka si uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Cottage syr zmiešame s nakrájanými vajíčkami a cibuľou, dochutíme troškou soli a ľubovoľným korením.
TIP: Podávame s kváskovým chlebíkom z celozrnnej múky.
Dobré vedieť: Vajíčka sú najlepšie z domáceho chovu, alebo prepeličie. Sú kvalitným zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov ako železo, zinok, vápnik, fosfor, selén, vitamíny A,D,E, B6, B12 a omega-3 mastných kyselín. Konzumácia vajec podporuje vývoj dobrého zraku, mozgu, ochraňuje srdce. Žĺtok obsahuje cholesterol a preto ich treba konzumovať s mierou.