Vajíčková nátierka s Hermelínom

Vajíčková nátierka s Hermelínom

Hľadáte recept na vajíčkovú nátierku? Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept s Hermelínom. Vhodná na raňajky, či olovrant.

  • 2 Vajíčka
  • 1 ČL Maslo čerstvé 82% tuku
  • 1 Koliesko Hermelín tuk do 30%
  • 1 Jarná cibuľka/iba biela časť/
  • Mleté čierne korenie
  • Himalájska soľ

Postup

Vajíčka si uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Do mixéra dáme maslo, syr, vajíčka a cibuľku rozmixujeme na hladkú zmes a dochutíme korením a troškou soli.

TIP: Rozmixovaním masla, cibule a syra vznikne chutná hermelínová nátierka. 

Dobré vedieť: Vajíčka sú kvalitným zdrojom bielkovín, bielko má iba 35 kalórií, žĺtok je kalorický a obsahuje cholesterol, 1 vajíčko má cca 250mg a denná dávka cholesterolu je 300mg, ktorú by sme nemali prekračovať hoci všetka výživa je v žĺtku. Obsahuje železo, zinok, vápnik, fosfor, selén, vitamíny A,D,E, B6, B12  a omega-3 mastných kyselín. Konzumácia vajec podporuje vývoj dobrého zraku, mozgu, ochraňuje srdce, Konzumácii vajíčok by sa mali vyhnúť ľudia s vysokým cholesterolom, ktorí majú málo pohybovej aktivity a nedostatok vlákniny v strave. Vajíčka sú vhodné do redukčných diét, na naberanie svalovej hmoty a pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať.

Tuniakovo-vajíčková nátierka.