Kapustový šalát s kukuricou

Kapustový šalát s kukuricou

Vedeli ste, že stačí zjesť 1 porciu kapusty za týždeň, aby sa znížilo riziko rakoviny žalúdka, hrubého čreva, pečene, pľúc a prsníka? Skúste rýchly a chutný šalát z nej na olovrant alebo večeru a upevníte si svoje zdravie.

Suroviny na 1 porciu

  • 2 hrste bielej kapusty
  • 3 PL Kukurica z konzervy
  • 6 Plátkov hydinová šunka (nad 90% mäsa)
  • 1 Biely jogurt
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

Kapustu a šunku si narežeme na tenšie pásiky, pridáme kukuricu, jogurt, soľ a korenie, dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť.

TIP: Ak si šalát pripravíme večer, ráno je kapusta oveľa mäkšia.

Dobré vedieť: Kapusta biela má vysoký podiel účinných látok a zároveň nízku energetickú hodnotu. Kapusta je vhodná aj pri zdravej redukcii hmotnosti. Obsahuje vlákninu, vitamíny A, B3, B5,B6,B9,C,E,K vápnik, fosfor, železo, meď, mangán, horčík, draslík, zinok. Je účinná pri liečbe žalúdočných vredov, poruchách imunitného systému, prevencia proti rakovine, cukrovke, obličkovými kameňmi, zápche, osteoporóze, zlepšuje a zrýchľuje trávenie, čistí hrubé črevo od toxínov, chráni telo pred infekciami a zápalmi.

Červená kapusta s grilovaným syrom