Špagety v paradajkovej omáčke ako z Talianska. Pridajte šunku, syr, olivy a chutný obed máte hotový za 15 minút.
Suroviny na 2 porcie
- 140g Semolinové cestoviny
- 10 ks Čierne olivy
- 100g Morčacia šunka
- 250ml Paradajkové pyré
- 1ks Jarná cibuľa/šalotka
- Tymian, bazalka podľa chuti
- 1PL Olej
- 2PL Syr
Postup
Špagety uvaríme podľa návodu. Cibuľu opečieme na oleji, pridáme nakrájanú šunku, bylinky a paradajkové pyré. Chvíľu povaríme, nech sa voda odparí a omáčka zhustne. Potom pridáme nakrájané olivy, uvarené špagety a posypeme syrom.
TIP: Najradšej používam semolinové špagety expres uvarené za 3 minútky.
Dobré vedieť: Čierne olivy sú zdrojom vitamínov, minerálov, vlákniny a zdravých tukov. Chránia žľazy s vnútorným vylučovaním, pôsobia ako ochrana proti infekciám, posilňujú srdce, imunitu, chránia naše DNA pred poškodením, znižujú cholesterol, krvný tlak, čistia a regenerujú organizmus.