Tvaroh má málo kalórií a dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou.
Suroviny na 1 porciu
- 100g Tvaroh hrudkový
- ½ Červenej papriky
- 2PL Biely jogurt
- Jarná cibuľka/pažítka
- Soľ, mleté čierne korenie
Postup
Tvaroh zmiešame s nakrájanou zeleninou a jogurtom, dochutíme troškou soli a korením.
TIP: Podávame na hrianke z celozrnnej múky a so zeleninou.
Dobré vedieť: Tvaroh je zdrojom bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko vďaka kazeínu. Má málo kalórií, nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s pečeňou, či žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti. Obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. Chráni pre úzkosťou a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.