Jahodová panna cotta bez smotany

Jahodová panna cotta bez smotany

Jahodová pochúťka so zníženým obsahom tuku. V chladničke, v uzavretej nádobe vydrží 3 dni.

  • 6ks Jahody/+2 na ozdobu/
  • 1ČL Vanilkový cukor/iné sladidlo
  • 2PL Voda
  • 1ČL Želatína
  • 1ČL Med
  • 150g Biely jogurt, polotučný

Postup

Jogurt zmiešame s medom. Do malého hrnca si dáme nakrájané jahody,2 lyžice vody a cukor. Keď začne šťava vrieť a maliny sa rozpadnú, odstavíme z ohňa. Pridáme lyžičku želatíny a necháme rozpustiť. Do horúcich jahôd pomaly vmiešame 2 lyžice jogurtu, aby sa zmes ochladila. Potom jahodovú zmes vlejeme do jogurtu. Silikónové formičky si vystelieme plátkami jahôd a potom do nich nalejeme jogurtovú zmes, necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.

TIP: Jahody môžete nechať len nakrájané, želatínu rozpustiť v horúcej vode a potom ju postupne zmiešať s jogurtom.

Dobré vedieť: Jahody obsahujú vitamíny A, E,B6, B7, C, mangán, jód, zinok, meď, draslík, sodík, fosfor a horčík. Majú protivírusový, protizápalový a antioxidačný účinok. Ochraňujú cievny systém a  srdce, zlepšujú krátkodobú pamäť, znižujú cholesterol, ochraňujú kosti, podporujú hojenie rán a regeneráciu organizmu, chránia telo pred poškodením voľnými radikálmi a chránia tak bunky pred rakovinou prsníka, hrubého čreva, pažeráka. Zmierňujú prejavy chorôb ako dna, choroby pečene, sleziny a krvi. Pôsobia proti nervozite a únave, zlepšujú trávenie.

https://jedalniceknamieru.sk/nepeceny-jahodovy-cheesecake/