Amarant s fazuľou

Amarant s fazuľou

Prečo konzumovať Amarant? Dodá telu živiny, zrýchli metabolizmus, ochráni telo pred starnutím, má blahodárne účinky na trávenie a pomáha v redukcii hmotnosti. Ešte  ste ho nejedli? Určite ho vyskúšajte s fazuľou a paprikou.

Suroviny na 1 porciu

  • 6PL Amarant
  • 12PL Voda
  • 1 hrsť Mix fazule
  • 1 mrkva
  • ½ žltej papriky
  • 1ČL Olivový/repkový olej
  • 1PL Parmezán (nemusí byť)
  • Korenie podľa chuti, morská soľ, petržlenová vňať

Postup

Amarant uvaríme podľa návodu na obale. Na oleji si opečieme s koreninami papriku, pridáme nastrúhanú mrkvu a opekáme 1 minútku. Pridáme fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili a potom uvarili. Keď nemáte čas, môžete použiť fazuľu aj z konzervy, ale prepláchnite ju vodou. Všetko dobre premiešame a podávame posypané syrom a petržlenovou vňaťou.

TIP: Korenie môžete použiť podľa svojej chuti. Ja som použila drvenú rascu a kurkumu a karí korenie.

Dobré vedieť: Amarant (Láskavec) je pseudoobilnina plná živín. Obsahuje Bielkoviny, tuk, sacharidy, vlákninu, železo, vápnik, sodík, meď, zinok, mangán, horčík, draslík, selén, vitamíny A, skupiny B, C, E. Je vhodná pre celiatikov, podporuje imunitný systém, chráni bunky pred voľnými radikálmi, čím chráni telo pred vznikom rakoviny, jeho konzumáciou predídete osteoporóze, chudokrvnosti, podporuje činnosť mozgu, pomáha pri prevencii vzniku hemoroidov a rakoviny hrubého čreva, znižuje krvný tlak.

https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-fasirky/