Amarantová kaša s hruškou

Amarantová kaša s hruškou

Amarant, alebo aj Láskavec je naozaj k nám láskavý. Vyživí pokožku, odstráni zápchu a chráni bunky pred voľnými radikálmi. Je vhodný pre celiatikov, vegánov, vegetariánov, malé detičky aj starších ľudí.

  • 5PL Amarant
  • 1 hruška
  • 1ČL Maslo čerstvé, 82% tuk
  • 1ČL Škorica alebo podľa chuti
  • 1ČL Med/agáve alebo iné sladidlo
  • 1PL Lieskové orechy
  • 250ml Voda

Postup

Amarant uvaríme vo vode, alebo rastlinnom mlieku s polovičnou dávkou škorice domäkka. Hrušku si ošúpeme, nakrájame a opečieme na masle so škoricou a medom. Zamiešame do kaše a posypeme nasekanými lieskovými orieškami, ktoré môžeme pred podávaním opiecť.

TIP: Amarant treba variť aspoň 15-20 minút. Preto, ak ráno nemáte čas, pripravte si kašu deň vopred a ráno iba zohrejete. Suroviny sú na 1 porciu.

Dobré vedieť: Amarant (Láskavec) je nepravá obilnina plná živín. Obsahuje vlákninu, železo, vápnik, sodík, meď, zinok, mangán, horčík, draslík, selén, vitamíny A, skupiny B, C, E. Je vhodná pre celiatikov, podporuje imunitný systém, chráni bunky pred voľnými radikálmi, čím chráni telo pred vznikom rakoviny, jeho konzumáciou predídete osteoporóze, chudokrvnosti, podporuje činnosť mozgu, pomáha pri prevencii vzniku zápchy, hemoroidov a rakoviny hrubého čreva, znižuje krvný tlak a lieči kožné defekty. https://jedalniceknamieru.sk/amarant-s-fazulou/