Ak ste ešte nejedli avokádo, určite ho vyskúšajte v kombinácii s vajíčkom a paradajkami. Môžete ho zjesť len tak nakrájané na celozrnnom chlebíku, alebo si pripraviť chutnú nátierku jeho rozmixovaním s vajíčkom.
Suroviny na 2 porcie
- 1 Zrelé avokádo
- 2 ks Celozrnné pečivo
- 2 Celé vajíčka a 2 bielka
- 10ks Cherry paradajok
Postup
Chlebík si opečieme v hriankovači a naň poukladáme uvarené vajíčko aj avokádo. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
TIP: Vajíčka, olej, citrónovú šťavu a avokádo rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Môžeme namiesto vajíčok k avokádu pridať aj tuniaka vo vl.šťave a chilli papričku.
Dobré vedieť: Avokádo obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, zdravých tukov, kyseliny listovej, má viac draslíka ako banán a vitamínov skupiny B, C a K, fosfor, železo, zinok. Avokádo zlepšuje zrak, znižuje cholesterol, jeho konzumáciou predídeme rakovine prostaty, pôsobí protizápalovo, pomáha redukovať hmotnosť, zlepšuje stav pleti, vlasov a nechtov. Niektorým ľuďom môže jeho konzumácia spôsobovať migrénu. https://jedalniceknamieru.sk/sunka-plnena-avokadovou-penou/