Avokádový dip

Avokádový dip

Avokádový dip si môžete natrieť na celozrnné pečivo, alebo ho zjesť so zeleninovými tyčinkami. Pripravte si aj Vy rýchly, zdravý a chutný olovrant.

Suroviny na 2 porcie

  • 1 Zrelé avokádo
  • 2 Veľké mrkvy
  • 2PL Lučina (nátierka z kozieho syra)
  • ½ Šťavy z limetky alebo citróna
  • Himalájska/morská soľ

Postup

Avokádo, nátierku a pridáme soľ, koreni podľa chuti a šťavu z limetky. Podávame so zeleninovými tyčinkami.

TIP: Na zeleninové tyčinky môžete použiť stonkový zeler, uhorku, papriky alebo čokoľvek Vám bude chutiť.

Dobré vedieť: Avokádo obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, zdravých tukov, kyseliny listovej, má viac draslíka ako banán a vitamínov skupiny B, C a K . O avokáde sa hovorí ako o zázraku, ktorý zlepšuje zrak, znižuje cholesterol, zmierňuje príznaky artritídy a chemoterapie, jeho konzumáciou predídeme rakovine prostaty, pôsobí protizápalovo a pomáha redukovať hmotnosť. Niektorým ľuďom môže jeho konzumácia spôsobovať migrénu.

https://jedalniceknamieru.sk/tuniakovy-salat-s-avokadom/