Batáty s volským okom

Batáty s volským okom

Batáty s volským okom. Super rýchly a super chutný obed pre štíhle bruško. Do 30 min na stole.

Suroviny na 2 porcie

  • 4 Vajíčka
  • 2 Menšie batáty
  • 1ČL Sušený tymian
  • Morská soľ
  • 1PL Olej

Postup

Zemiaky si ošúpme, umyjeme, nakrájame na hranolčeky, posypme tymiánom a pridáme olej. Pečieme v rúre na 200°C 20 min. Vajíčka si pripravíme na troche  oleja, ochutíme podľa seba, hotovo!

TIP: Hranolčeky osolíme po upečení, ostanú chrumkavé.

Dobré vedieť: Batáty majú sladšiu chuť v porovnaní klasickým zemiakom. Obsahujú aj viac vitamínov, minerálov a vlákniny. Hodí sa do redukčných diét, pre fitnes nadšencov, ale aj ľudí, čo sa zaujímajú zdravý životný štýl. Ich konzumáciou si podporíme  zdravie srdca, pľúc, žalúdka, zraku, peknú pleť. Znižujú vysoký krvný tlak, podporujú trávenie a imunitu, bojujú proti niektorým druhom rakoviny, sú vhodné aj pre diabetikov.

Plnený sladký zemiak so syrom a špenátom