Momentálne sú ešte k dispozícii čerešne, tak si upečte bezlepkový čerešňový koláč. Vhodný na desiatu, či raňajky. Môžeme podávať s bielym jogurtom.
Suroviny na 6-8 porcií
- 1 hrnček kokosovej múky
- 2 Vajíčka
- 2 poháre vody
- 1ČL Prášok do pečiva bez fosfátov
- 250g čerešní
- 4PL Trstinový cukor
Postup
Kokosovú múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. Pridáme vodu a vajíčka, dobre vymiešame. Kokosová múka má vysokú saciu schopnosť a preto, ak je treba dolejeme ešte trošku vody, alebo rastlinného mlieka. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, cesto vylejeme do fomy a na vrch poukladáme čerešne. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30 minút.
TIP: Objem hrnčeka bol 200ml, tortová forma s priemerom 22cm.
Dobré vedieť: Kokosová múka je bezlepková, má nízky glykemický index, obsahuje málo sacharidov, veľa vlákniny, zdravých tukov, bielkovín, horčíka, vápnika, či draslíka, vitamíny B1, B2,B6,C,E. Zlepšuje trávenie, zbaví telo toxických látok, podporuje správnu funkciu srdca. Vyrába sa mletím kokosovej dužiny, používa sa do slaných aj sladkých receptov.
https://jedalniceknamieru.sk/kokosovy-chlebik-ako-nahrada-peciva/