Pečené bravčové mäso s grilovanou kapustou

Pečené bravčové mäso s grilovanou kapustou

Grilovaná kapusta a bravčová krkovička na cesnaku bez knedle. Výborné a menej kalorické jedlo ako alternatíva k pečenému mäsu  s kapustou a knedľou.

Suroviny na 2 porcie

  • 450g hlávková kapusta
  • 2PL Javorový sirup
  • 2PL Olivový olej
  • Šťava z ½ citróna
  • 1PL Bylinky mix na šalát
  • 1ČL Morská soľ
  • Bavčové mäso chudá krkovička

Postup

Kapustu si nakrájame na rezance hrubé asi 1 cm, dáme do hlbokej misky. Zmiešame olej, citrónovú šťavu, sirup a bylinky. Polejeme kapustu a dobre premiešame. Premiestnime ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 minút, medzitým si  mäso nakrájame, odstránime mastné, naklepeme a potrieme olejom a prelisovaným cesnakom. Opečieme na panvici z každej strany do zlatista.

TIP: Môžeme použiť bravčovú panenku, či karé, ktoré je chudšie a diétnejšie.

Dobré vedieť: Biela kapusta obsahuje vitamíny A,B3,B5, B6,B9, C,E,K, minerály a stopové prvky ako vápnik, horčík, draslík, železo, fosfor, mangán, zinok, selén. Podporuje imunitu, ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi a vznikom rakoviny, pred zápalmi a infekciami,zlepšuje trávenie, prevencia proti zápche, detoxikuje, zrýchľuje metabolizmus, prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam, diabetesu, osteoporóze, vzniku stareckej demecii, Alzhaimera a obličkovým kameňom. https://jedalniceknamieru.sk/kapustovy-salat-s-krevetami/