Brokolicovo-kelová polievka s vysokým obsahom vlákniny a bielkovín. Výborný tip na večeru v prípade, že vás trápi zápcha, chudnete, alebo si chcete posilniť imunitu.
Suroviny na 1 porciu
- 150g brokolice
- 2 listy kelu
- 1Ks Malá cibuľa
- 1PL Olej
- 350- 400ml voda/vývar bez glutamanu
- 1ks Tofu/Shmaky syr/1ks Vajíčko
- 1PL Domáca vegeta
- Morská soľ
- 1-2 Guličky nové korenie
- Mleté čierne korenie
- Sušené chilli lupienky/voliteľné/
Postup
Na oleji si opražíme cibuľu, keď zmäkne pridáme ružičky brokolice a nakrájaný kel, vývar a varíme do zmäknutia. Keď je zelenina uvarená, vyberieme nové korenie, pridáme nakrájané tofu, potom rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Polievku prelejeme do misky a ozdobíme chilli lupienkami.
TIP: Ak budete pridávať shamky/vaječný syr/ odporúčam ho nakrájať do polievky nie variť a mixovať, prerazí veľmi vaječná chuť, je to takmer nejedlé. V prípade, že sa rozhodnete pridať vajíčko. Pridajte ho do polievky pred servírovaním. Môžete pridať stratené vajce, pripravené na mäkko, či natvrdo, alebo ricottu.
Dobré vedieť: Hlávkový kel obsahuje veľa vlákniny, vitamíny A, skupiny B, C, E,K a minerály ako vápnik, či horčík. Zlepšuje trávenie, jeho konzumáciou predídeme zápche, lieči zápaly, spevňuje nechty, vyživuje pleť a vlasy, pomáha proti únave a stresu, posilňuje imunitu, čistí pečeň a pomáha proti opuchom končatín.