Brokolicovo-kelová polievka

Brokolicovo-kelová polievka

Brokolicovo-kelová polievka s vysokým obsahom vlákniny a bielkovín. Výborný tip na večeru v prípade, že vás trápi zápcha, chudnete, alebo si chcete posilniť imunitu.

Suroviny na 1 porciu

  • 150g brokolice
  • 2 listy kelu
  • 1Ks Malá cibuľa
  • 1PL Olej
  • 350- 400ml voda/vývar bez glutamanu
  • 1ks  Tofu/Shmaky syr/1ks Vajíčko
  • 1PL Domáca vegeta
  • Morská soľ
  • 1-2 Guličky nové korenie
  • Mleté čierne korenie
  • Sušené chilli lupienky/voliteľné/

Postup

Na oleji si opražíme cibuľu, keď zmäkne pridáme ružičky brokolice a nakrájaný kel, vývar a varíme do zmäknutia. Keď je zelenina uvarená, vyberieme nové korenie, pridáme nakrájané tofu, potom rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Polievku prelejeme do misky a ozdobíme chilli lupienkami.

TIP: Ak budete pridávať shamky/vaječný syr/ odporúčam ho nakrájať do polievky nie variť a mixovať, prerazí veľmi vaječná chuť, je to takmer nejedlé. V prípade, že sa rozhodnete pridať vajíčko. Pridajte ho do polievky pred servírovaním. Môžete pridať stratené vajce, pripravené na mäkko, či natvrdo, alebo ricottu.

Dobré vedieť: Hlávkový kel obsahuje veľa vlákniny, vitamíny A, skupiny B, C, E,K a minerály ako vápnik, či horčík. Zlepšuje trávenie, jeho konzumáciou predídeme zápche, lieči zápaly, spevňuje nechty, vyživuje pleť a vlasy, pomáha proti únave a stresu, posilňuje imunitu, čistí pečeň a pomáha proti opuchom končatín.

Mrkvovo-brokolicové pyré s lososom