Brusnicový koláč

Brusnicový koláč

Brusnicový koláč pre zdravie. Brusnice obsahujú množstvo antioxidantov, vitamíny A B, C,K  a veľa minerálnych látok.

Suroviny na cesto

  • 1 šálka hladkej múky
  • 250g nízkotučný tvaroh
  • 4PL trstinový práškový cukor
  • 1 ČL PDP

Plnka

  • 1 šálka brusníc
  • 2PL vanilkový cukor
  • 40g čakankový sirup

Postup

Vymiesime cesto, vyvaľkáme do tvaru kruhu a premiestnime na plech. Okraj naplníme ovocím, posypeme cukrom a zrolujeme ho. Do stredu dáme brusnice, polejeme sirupom. Okraj potrieme žĺtkom a pečieme na 180°C 20 minút. (ventilátor)Po upečení posypeme jemne práškovým cukrom.

TIP: Výborne chutí aj jablkový, hruškový alebo s makovou či orechovou náplňou.

Dobré vedieť: Brusnice množstvo antioxidantov, vitamíny A B, C,K  a z minerálnych látok horčík, draslík, fosfor, sodík, vápnik, selén, zinok, mangán, meď, omega 6 a omega 3 kyseliny.

Pravidelnou konzumáciou brusníc zabraňuje infekcii močových ciest, vzniku obličkových kameňov, udržujú zdravie srdca, bojujú proti rakovine, posilňujú imunitu, udržujú zdravé vlasy a pokožku, liečia akné, pomáhajú redukovať hmotnosť.

Špaldové sušienky s brusnicami