Bryndzová nátierka s paprikou

Bryndzová nátierka s paprikou

Bryndzová nátierka je zdrojom probiotík, ktoré sú potrebné pre zdravie čreva. Obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré pôsobia ako balzam na nervovú sústavu, trávenie, imunitu, kožu, sliznice aj únavu.

Suroviny na 2 porcie

  • 125g bryndza
  • 3 PL biely jogurt
  • 1 ČL mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie

Postup

Všetko spolu rozmixujeme. Hotovo.? Do nátierky môžeme pridať rôznu zeleninu ako cibuľa, paprika alebo bylinky podľa chuti.

TIP: Nemala som mletú červenú papriku, iba údenú a nátierka dostala zaujímavú chuť. Odporúčam vyskúšať.

Dobré vedieť: Bryndza je zdrojom probiotík, ktoré sú potrebné pre zdravie čreva. Obsahuje vitamíny skupiny B, vápnik, železo, sodík, zinok či fosfor. Konzumácia bryndze zlepšuje imunitu, pomáha pri znižovaní cholesterolu a krvného tlaku, upokojuje nervy, predchádza vzniku osteoporózy, podporuje hojenie rán a zvyšuje e kvalitu pokožky.

Reďkovkový šalát s bryndzou a cottage syrom