Bryndzová nátierka je zdrojom probiotík, ktoré sú potrebné pre zdravie čreva. Obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré pôsobia ako balzam na nervovú sústavu, trávenie, imunitu, kožu, sliznice aj únavu.
Suroviny na 2 porcie
- 125g bryndza
- 3 PL biely jogurt
- 1 ČL mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
Postup
Všetko spolu rozmixujeme. Hotovo.? Do nátierky môžeme pridať rôznu zeleninu ako cibuľa, paprika alebo bylinky podľa chuti.
TIP: Nemala som mletú červenú papriku, iba údenú a nátierka dostala zaujímavú chuť. Odporúčam vyskúšať.
Dobré vedieť: Bryndza je zdrojom probiotík, ktoré sú potrebné pre zdravie čreva. Obsahuje vitamíny skupiny B, vápnik, železo, sodík, zinok či fosfor. Konzumácia bryndze zlepšuje imunitu, pomáha pri znižovaní cholesterolu a krvného tlaku, upokojuje nervy, predchádza vzniku osteoporózy, podporuje hojenie rán a zvyšuje e kvalitu pokožky.