Bulgurový šalát s kuracím mäsom, paradajkami a paprikou chutí výborne studený aj teplý. Bulgur môžete jesť ako prílohu, pridať si ho do polievok, placiek, či šalátov.
Suroviny na 1 porciu
- 60g Celozrnný Bulgur
- 100g Kuracie prsia
- 3ks Cherry Paradajky
- ½ Papriky
- 1PL Pažítka
- 1PL Citrónová šťava
- 1ČL Olivový olej
- Mleté čierne korenie
- Morská soľ
Postup
Bulgur si uvaríme podľa návodu. Kuracie prsia ugrilujeme, nakrájame spolu so zeleninou a pridáme k bulguru. Ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou, vňaťou a lyžičkou oleja.
TIP: Namiesto mäsa môžete pridať rybu, alebo syr. Chutí famózne.
Dobré vedieť: Bulgur je lámaná semolinová pšenica. Podporuje trávenie, chudnutie a detoxikáciu tela. Zrýchľuje metabolizmus, čistí hrubé črevo, je prevenciou proti zápche, normalizuje hladinu cukru v krvi, zaháňa chuť na sladké a upokojuje nervový systém.