Bulgurový šalát

Bulgurový šalát

Bulgurový šalát s kuracím mäsom, paradajkami a paprikou chutí výborne studený aj teplý. Bulgur môžete jesť ako prílohu, pridať si ho do polievok, placiek, či šalátov.

Suroviny na 1 porciu

  • 60g Celozrnný Bulgur
  • 100g Kuracie prsia
  • 3ks Cherry Paradajky
  • ½ Papriky
  • 1PL Pažítka
  • 1PL Citrónová šťava
  • 1ČL Olivový olej
  • Mleté čierne korenie
  • Morská soľ

Postup

Bulgur si uvaríme podľa návodu. Kuracie prsia ugrilujeme, nakrájame spolu so zeleninou a pridáme k bulguru. Ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou, vňaťou a lyžičkou oleja.

TIP: Namiesto mäsa môžete pridať rybu, alebo syr. Chutí famózne.

Dobré vedieť: Bulgur je lámaná semolinová pšenica. Podporuje trávenie, chudnutie a detoxikáciu tela. Zrýchľuje metabolizmus, čistí hrubé črevo, je prevenciou proti zápche, normalizuje hladinu cukru v krvi, zaháňa chuť na sladké a upokojuje nervový systém.

Rýchly zeleninový šalát