Cestovinový šalát s tuniakom

Cestovinový šalát s tuniakom

Cestovinový šalát s tuniakom a zeleninou. Sýte jedlo hotové do 15 minút.

1 porcia

  • 70g semolinových cestovín Express
  • 80g tuniak vo vl. šťave
  • 1 ks malá mrkva
  • 7 ks cherry paradajok
  • 1ks červená cibuľa
  • 1PL olivový olej
  • 40g čierne olivy
  • sušená/čerstvá bazalka a pažítka

Postup

Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu s mrkvou, potom pridáme paradajky a olivy vcelku. Keď paradajky popukajú, pridáme tuniaka aj so šťavou a podusíme 2 minúty. Potom pridáme uvarené cestoviny a ochutíme bazalkou a soľou.

TIP: Mrkvu opekáme iba toľko, aby bola stále chrumkavá. Zeleninu si môžete meniť podľa chuti.

Dobré vedieť: Mrkva a olivy podporujú trávenie, prevencia proti zápche. Mrkva je bohatá na beta-karotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Tento vitamín je dôležitý pre zdravie zraku, pokožky a imunitného systému. Olivy sú bohaté na antioxidanty, polyfenoly a vitamín E, ktoré bojujú proti voľným radikálom a chránia bunky pred poškodením.

Cestoviny s tuniakom a mrkvou