Cestovinový šalát s tuniakom a zeleninou. Sýte jedlo hotové do 15 minút.
1 porcia
- 70g semolinových cestovín Express
- 80g tuniak vo vl. šťave
- 1 ks malá mrkva
- 7 ks cherry paradajok
- 1ks červená cibuľa
- 1PL olivový olej
- 40g čierne olivy
- sušená/čerstvá bazalka a pažítka
Postup
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu s mrkvou, potom pridáme paradajky a olivy vcelku. Keď paradajky popukajú, pridáme tuniaka aj so šťavou a podusíme 2 minúty. Potom pridáme uvarené cestoviny a ochutíme bazalkou a soľou.
TIP: Mrkvu opekáme iba toľko, aby bola stále chrumkavá. Zeleninu si môžete meniť podľa chuti.
Dobré vedieť: Mrkva a olivy podporujú trávenie, prevencia proti zápche. Mrkva je bohatá na beta-karotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Tento vitamín je dôležitý pre zdravie zraku, pokožky a imunitného systému. Olivy sú bohaté na antioxidanty, polyfenoly a vitamín E, ktoré bojujú proti voľným radikálom a chránia bunky pred poškodením.