Chutný obed, ktorý vám zaberie 20 minút aj s prípravou! Je rýchly, ľahký a zdravý.
Suroviny na 1 porciu
- 70g Semolinové cestoviny
- 1 Malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave /voliteľné/
- ½ Avokádo
- 6 ks Cherry paradajky
- 1PL Tvrdý syr
- 1 PL Olivový olej
- Himalájska soľ/morská soľ
- Čierne korenie
- Oregano
Postup
Cestoviny si uvaríme „al dente“. Medzi tým si ugrilujeme na panvici paradajky tak, aby zmäkli. Pridáme tuniaka (šťavu zlejeme), soľ, čierne korenie a oregano. Nakoniec pridáme nakrájané avokádo a cestoviny, premiešame, posypeme syrom a podávame.
TIP:Ak použijeme veľmi zrelé avokádo, zmiešame ho s 1PL Lučiny a dostaneme krémovú omáčku na cestoviny. Tuniaka môžete vynechať.
Dobré vedieť: Avokádo obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatým zdrojom vlákniny, zdravých tukov, kyseliny listovej, draslíka a vitamínov skupiny B, C a K, fosfor, železo, zinok. Avokádo zlepšuje zrak, znižuje cholesterol, jeho konzumáciou predídeme rakovine prostaty, pôsobí protizápalovo, pomáha redukovať hmotnosť, zlepšuje stav pleti, vlasov a nechtov. Niektorým ľuďom môže jeho konzumácia spôsobovať migrénu.