Cestoviny s avokádom a grilovanými paradajkami

Cestoviny s avokádom a grilovanými paradajkami

Chutný obed, ktorý vám zaberie 20 minút aj s prípravou! Je rýchly, ľahký a zdravý.

Suroviny na 1 porciu

  • 70g Semolinové cestoviny
  • 1 Malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave /voliteľné/
  • ½ Avokádo
  • 6 ks Cherry paradajky
  • 1PL Tvrdý syr
  • 1 PL Olivový olej
  • Himalájska soľ/morská soľ
  • Čierne korenie
  • Oregano

Postup

Cestoviny si uvaríme „al dente“. Medzi tým si ugrilujeme na panvici paradajky tak, aby zmäkli. Pridáme tuniaka (šťavu zlejeme), soľ, čierne korenie a oregano. Nakoniec pridáme nakrájané avokádo a cestoviny, premiešame, posypeme syrom a podávame.

TIP:Ak použijeme veľmi zrelé avokádo, zmiešame ho s 1PL Lučiny a dostaneme krémovú omáčku na cestoviny. Tuniaka môžete vynechať.

Dobré vedieť: Avokádo obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatým zdrojom vlákniny, zdravých tukov, kyseliny listovej, draslíka a vitamínov skupiny B, C a K, fosfor, železo, zinok. Avokádo zlepšuje zrak, znižuje cholesterol, jeho konzumáciou predídeme rakovine prostaty, pôsobí protizápalovo, pomáha redukovať hmotnosť, zlepšuje stav pleti, vlasov a nechtov. Niektorým ľuďom môže jeho konzumácia spôsobovať migrénu.

https://jedalniceknamieru.sk/salat-s-krevetami-a-avokadom/