Cestoviny s cottage syrom a paradajkami

Cestoviny s cottage syrom a paradajkami

Máte vysoký krvný tlak, alebo cholesterol? V tom prípade by ste mali paradajky konzumovať denne. Pomôžu aj pri posilnení imunitného systému, pečene, či obličiek. Ich dennou konzumáciou spomalíte starnutie kože a ochránite sa pred vznikom rakoviny žalúdka, prostaty, či prsníka.

  • 70g Semolinové/celozrnné cestoviny
  • ½ Balenia Cottage syra
  • 6 ks Cherry paradajok
  • 1 Hrsť baby špenát
  • Mleté čierne korenie, soľ

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu, zlejeme vodu. Do horúcich cestovín primiešame špenátové listy, nakrájané paradajky, cottage syr, čierne korenie a štipku soli, dobre premiešame.

TIP: Cestoviny sú chutné aj studené.

Dobré vedieť: Paradajky obsahujú vitamíny  B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, K minerály a stopové prvky ako draslík, vápnik, železo, magnézium, fosfor, sodík, zinok, meď, mangán a selén. Konzumáciou paradajok si chránime srdce, zlepšujú nám trávenie, pleť, znižujú cholesterol, krvný tlak, čistia črevá, regulujú činnosť obličiek, zlepšujú imunitu, podporujú činnosť pečene, spomaľujú starnutie. Obsahujú silný antioxidant, ktorý chráni bunky pred nádorovými ochoreniami napríklad prsníka, prostaty, kože, či žalúdka. Jeho najlepšiu vstrebateľnosť (využitie pre telo) získame vtedy, ak paradajky upravíme tepelne vcelku aj so šupkou. https://jedalniceknamieru.sk/cestoviny-s-tuniakom-a-olivami/