Cestoviny s fetou a domácou paradajkovou omáčkou

Cestoviny s fetou a domácou paradajkovou omáčkou

Nemáte čas na varenie? Tak vyskúšajte niečo rýchle, ľahké a bez mäsa! Kým sa uvaria cestoviny, omáčku máte hotovú. To musíte vyskúšať!

Suroviny na 2 porcie

  • 140g Celozrnné cestoviny /semolinové cestoviny
  • 1/2 balenia Syr Feta
  • 4 stredne veľké paradajky
  • 1 PL domáceho pretlaku(nemusí byť)
  • 1 malá cibuľa
  • 1 Strúčik cesnaku
  • 1PL Olivový olej
  • 0,5 ČL Sušená bazalka
  • Himalájska/Morská soľ
  • Drvená Rasca
  • Sušený Tymián

Postup

Paradajky si zalejeme vriacou vodou. Po 2 minútach z nich olúpeme kožu. Cibuľu a cesnak si orestujeme spolu s koreninami, aby  sa vône spojili. Paradajky, pretlak a orestovanú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Rozmixovaním surovín urýchlime čas varenia a rozmixovaná cibuľa omáčku zahustí. Povaríme 3 minúty a odstavíme z ohňa. Špagety uvaríme al dente a zamiešame s omáčkou, posypeme fetou a petržlenovou vňaťou. Ihneď podávame.

TIP: Kvalitný Feta syr je vyrobený z ovčieho mlieka, alebo v kombinácii s kozím mliekom. Na povrchu by mal byť biely, s malými otvormi a nedrobivý. Feta z kravského mlieka je ťažšie stráviteľná a chutí úplne inak.

Dobré vedieť: Syr Feta z ovčieho mlieka obsahuje veľa vitamíny A, B6, D, minerály ako vápnik, draslík, horčík, selén. Ochraňuje tkanivá pred poškodením a ťažkými kovmi. Podporuje imunitu, trávenie, zdravé kosti, kožu a zrak. Je výborným zdrojom bielkovín, ale má aj veľa tuku a sodíka. S jeho konzumáciou by mali byť opatrní hlavne ľudia, ktorí majú vysoký krvný tlak.

Iný recept