Cestoviny s hnedými šampiňónmi a kukuricou. Rýchly a chutný obed, ktorý máš hotový za 15 minút. Môžeš ho jesť aj studený, aj tak chutí fantasticky.
Suroviny na 2 porcie
- 140g semolinové cestoviny
- 200g hnedé šampiňóny
- 1 žltá cibuľa
- ½ ČL kurkuma
- 4PL nastrúhaný syr
- 80g kukurica z konzervy
- 2PL olivový olej
- 100ml smotana na varenie
- Soľ, mleté čierne korenie
Postup
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Na oleji si opečieme cibuľu a nakrájané huby. Pridáme korenie a dusíme 15 minút domäkka. Potom pridáme smotanu a kukuricu. Prehrejeme, ak treba zredukujeme smotanu varením a odstavíme z ohňa. Polejeme zmesou uvarené cestoviny. Dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a posypeme syrom.
TIP: Pre viac bielkovín môžeš pridať kuracie alebo morčacie mäso. Nie je to nutnosť.
Dobré vedieť: Šampiňóny obsahujú vitamíny A, B,C,D,E, minerály ako draslík, vápnik, horčík. Pomáhajú so znižovaním cholesterol, chránia bunky pred vznikom nádorových ochorení, posilňujú imunitu, nervovú sústavu a zdravie kostí, sú vhodné do redukčných diét.