Cestoviny s hnedými šampiňónmi a kukuricou

Cestoviny s hnedými šampiňónmi a kukuricou

Cestoviny s hnedými šampiňónmi  a kukuricou. Rýchly a chutný obed, ktorý máš hotový za 15 minút. Môžeš ho jesť aj studený, aj tak chutí fantasticky.

Suroviny na 2 porcie

  • 140g semolinové cestoviny
  • 200g hnedé šampiňóny
  • 1 žltá cibuľa
  • ½ ČL kurkuma
  • 4PL nastrúhaný syr
  • 80g kukurica z konzervy
  • 2PL olivový olej
  • 100ml smotana na varenie
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Na oleji  si opečieme cibuľu a nakrájané huby. Pridáme korenie a dusíme 15 minút domäkka. Potom pridáme smotanu a kukuricu. Prehrejeme, ak treba zredukujeme smotanu varením a odstavíme z ohňa. Polejeme zmesou uvarené cestoviny. Dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a posypeme syrom.

TIP: Pre viac bielkovín môžeš pridať kuracie alebo morčacie mäso. Nie je to nutnosť.

Dobré vedieť: Šampiňóny obsahujú vitamíny A, B,C,D,E, minerály ako draslík, vápnik, horčík. Pomáhajú so znižovaním cholesterol, chránia bunky pred vznikom nádorových ochorení, posilňujú imunitu, nervovú sústavu a zdravie kostí, sú vhodné do redukčných diét.

Plnené šampiňóny