Cestoviny s hráškom a tuniakom chutia výborne. Rýchly a chutný obed hotový za desať minút. Môžete ho jesť aj studený.
Suroviny na 1 porciu
- 70g Semolinové cestoviny
- Malá konzerva tuniaka
- 2PL Nastrúhaný syr
- Jarná cibuľka/biela časť/
- 1ČL Olivový olej
- 2PL Lučina
- Petržlenová vňať
- Soľ, mleté čierne korenie
Postup
Cestoviny si uvaríme podľa návodu, hrášok si rozmrazíme. Na oleji si opečieme cibuľu, pridáme hrášok a tuniaka. Prehrejeme, pridáme lučinu a uvarené cestoviny. Dochutíme soľou, korením a posypeme vňaťou a syrom.
TIP: Ja som pridala aj trošku bryndze a chutili fantasticky. Ak použijete tuniaka v oleji, použite z neho iba jednu čajovú lyžičku a zvyšok vylejte.
Dobré vedieť: Hrášok obsahuje vitamíny skupiny B,C,D. Má veľa bielkovín a vlákniny vďaka čomu dobre zasýti. Jeho konzumáciou si podporíme imunitný systém, zlepšíme kvalitu pokožky, ochránime srdce, zabránime zápche, zlepšíme náladu a spevníme kosti.