Cestoviny s hráškom a tuniakom

Cestoviny s hráškom a tuniakom

Cestoviny s hráškom a tuniakom chutia výborne. Rýchly a chutný obed hotový za desať minút. Môžete ho jesť aj studený.

Suroviny na 1 porciu

  • 70g Semolinové cestoviny
  • Malá konzerva tuniaka
  • 2PL Nastrúhaný syr
  • Jarná cibuľka/biela časť/
  • 1ČL Olivový olej
  • 2PL Lučina
  • Petržlenová vňať
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny si uvaríme podľa návodu, hrášok si rozmrazíme. Na oleji  si opečieme cibuľu, pridáme hrášok a tuniaka. Prehrejeme, pridáme lučinu a uvarené cestoviny. Dochutíme soľou, korením a posypeme vňaťou a syrom.

TIP: Ja som pridala aj trošku bryndze a chutili fantasticky. Ak použijete tuniaka v oleji, použite z neho iba jednu čajovú lyžičku a zvyšok vylejte.

Dobré vedieť: Hrášok obsahuje vitamíny skupiny B,C,D. Má veľa bielkovín a vlákniny vďaka čomu dobre zasýti. Jeho konzumáciou si podporíme imunitný systém, zlepšíme kvalitu pokožky, ochránime srdce, zabránime zápche, zlepšíme náladu a spevníme kosti.

Cestoviny s brokolicovou omáčkou a lososom