Cestoviny s hráškom, vajíčkom a cottage syrom

Cestoviny s hráškom, vajíčkom a cottage syrom

Cestoviny s hráškom, vajíčkom a cottage syrom, obed plný bielkovín a vlákniny. Jedlo, ktoré ťa zasýti na dlhý čas a príprava ti zaberie iba pár minút.

  • 60g cestovín
  • 1 vajíčko
  • 60g hrášku
  • 2PL cottage syra
  • 1PL oleja
  • jarná cibuľka
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny si uvaríme v mierne osolenej vode podľa návodu, pred koncom pridáme aj mrazený hrášok. Z vajíčka urobíme praženicu, pridáme k cestovinám spolu s cibuľkou a cottage syrom. Osolíme, okoreníme a máme hotovo.

TIP: Výborne chutí aj kombinácia cottage syr a čerstvé paradajky alebo opečená mrkva, cottage syr a sušený cesnak.

Dobré vedieť: Cestoviny vyrobené zo semoliny, cestovinárskej pšenice majú vyšší obsah lepku, ktorý zabezpečí, že sa nerozvárajú, majú vyššiu nutričnú hodnotu a nižší glykemický index. Ide o tvrdú pšenicu, ktorá sa používa na výrobu cestovín a semolinového kuskusu či bulguru.

Cestoviny s cottage syrom a paradajkami