Cestoviny s hráškom, vajíčkom a cottage syrom, obed plný bielkovín a vlákniny. Jedlo, ktoré ťa zasýti na dlhý čas a príprava ti zaberie iba pár minút.
- 60g cestovín
- 1 vajíčko
- 60g hrášku
- 2PL cottage syra
- 1PL oleja
- jarná cibuľka
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Cestoviny si uvaríme v mierne osolenej vode podľa návodu, pred koncom pridáme aj mrazený hrášok. Z vajíčka urobíme praženicu, pridáme k cestovinám spolu s cibuľkou a cottage syrom. Osolíme, okoreníme a máme hotovo.
TIP: Výborne chutí aj kombinácia cottage syr a čerstvé paradajky alebo opečená mrkva, cottage syr a sušený cesnak.
Dobré vedieť: Cestoviny vyrobené zo semoliny, cestovinárskej pšenice majú vyšší obsah lepku, ktorý zabezpečí, že sa nerozvárajú, majú vyššiu nutričnú hodnotu a nižší glykemický index. Ide o tvrdú pšenicu, ktorá sa používa na výrobu cestovín a semolinového kuskusu či bulguru.