Cestoviny s tekvicovou omáčkou

Cestoviny s tekvicovou omáčkou

Omáčka na cestoviny z tekvice Hokaido výborne poslúži aj ako základ pre krémové rizoto, či zeleninové pyré. Vyskúšajte, je to rýchle a chutné.

Suroviny na 1 porciu

  • 60g Semolinové cestoviny
  • 1 Hrsť tekvice Hokaido
  • 2PL Lučina
  • 1 Vajíčko
  • 1 jarná cibuľka
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Vodu zlejeme, cestoviny nepremývame.Tekvicu si uvaríme so šupkou. Vodu zlejeme, tekvicu rozmixujeme do hladka a pridáme soľ, korenie, Lučinu, prípadne polotučné mlieko. Zmiešame s cestovinami, na vrch posypeme cibuľku s vajíčkom.

TIP: Na zjemnenie omáčky môžete použiť aj rastlinnú smotanu.

Dobré vedieť: Tekvica obsahuje minerály ako železo, meď, horčík, zinok, či draslík, ale aj vitamíny C,E a skupiny B. Pomáha znižovať tuk obsiahnutý v krvi a pôsobí diureticky. Obsahuje  veľké množstvo vlákniny, je prevenciou proti zápche, vysokému cholesterolu, rakovine hrubého čreva a konečníka. Tekvica obsahuje dvakrát viac vitamínu A ako napríklad mrkva. Dnes je tiež dobre známe, že látky, vďaka ktorým má tekvica (aj iné ovocie a zelenina) svoju výraznú farbu pomáhajú chrániť telo pred ochoreniami srdca, rakovinou a predčasným starnutím. Jej konzumáciou podporíme imunitu, zdravie pokožky aj prostaty.

https://jedalniceknamieru.sk/tekvicove-placky/