Cestoviny s tuniakom a mrkvou

Cestoviny s tuniakom a mrkvou

Cestoviny s tuniakom, mrkvou a olivami chutia výborne. Rýchly obed hotový za desať minút. Môžete ho jesť aj studený.

Suroviny na 2 porcie

  • 140g semolinové cestoviny
  • veľká konzerva tuniaka
  • 2PL nastrúhaný syr
  • 1 ks jarná cibuľka
  • 40g čierne olivy
  • 1 mrkva
  • 1PL olivový olej
  • 2PL lučina
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Mrkvu si nakrájame škrabkou na zemiaky na tenké pásiky. Olivy a cibuľku si nakrájame na plátky. Na oleji  si opečieme cibuľu a mrkvu. Potom pridáme olivy a tuniaka. Prehrejeme, pridáme lučinu a uvarené cestoviny. Dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a posypeme syrom. Áno, také jednoduché. 🙂

TIP: Ak použijete tuniaka v oleji, použite z neho iba jednu čajovú lyžičku a zvyšok vylejte.

Dobré vedieť: Olivy obsahujú 82% vody a majú málo kalórií. Posilňujú srdce, chránia pred vznikom cukrovky a rakoviny, udržujú zdravé črevá, zmierňujú bolesti pri zápaloch, pomáhajú pri chudnutí, znižujú sezónne alergie a podporujú imunitu. Obsahujú vitamíny A,K,E, zdravé tuky, jód, vápnik, sodík, fosfor.

Tuniakový šalát s olivami a bielou reďkovkou