Cestoviny s tuniakom, mrkvou a olivami chutia výborne. Rýchly obed hotový za desať minút. Môžete ho jesť aj studený.
Suroviny na 2 porcie
- 140g semolinové cestoviny
- veľká konzerva tuniaka
- 2PL nastrúhaný syr
- 1 ks jarná cibuľka
- 40g čierne olivy
- 1 mrkva
- 1PL olivový olej
- 2PL lučina
- soľ, mleté čierne korenie
Postup
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Mrkvu si nakrájame škrabkou na zemiaky na tenké pásiky. Olivy a cibuľku si nakrájame na plátky. Na oleji si opečieme cibuľu a mrkvu. Potom pridáme olivy a tuniaka. Prehrejeme, pridáme lučinu a uvarené cestoviny. Dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a posypeme syrom. Áno, také jednoduché. 🙂
TIP: Ak použijete tuniaka v oleji, použite z neho iba jednu čajovú lyžičku a zvyšok vylejte.
Dobré vedieť: Olivy obsahujú 82% vody a majú málo kalórií. Posilňujú srdce, chránia pred vznikom cukrovky a rakoviny, udržujú zdravé črevá, zmierňujú bolesti pri zápaloch, pomáhajú pri chudnutí, znižujú sezónne alergie a podporujú imunitu. Obsahujú vitamíny A,K,E, zdravé tuky, jód, vápnik, sodík, fosfor.