Nemáte čas a ani chuť variť? Skúste tento jednoduchý a rýchly recept na tuniakové cestoviny s jarnou cibuľkou a čiernymi olivami. Uvarené ich máte za menej ako 10 minút.
Suroviny na 2 porcie
- 140 g Semolinové cestoviny
- 1 veľká konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 jarné cibuľky
- 10 čiernych olív
- 1 ČL Repkový olej
- 2PL Mozzarella, nastrúhaná
Postup
Cestoviny si uvaríme al dente podľa návodu na obale. Na oleji si orestujeme nakrájanú jarnú cibuľku, tuniaka zlejeme a pridáme k cibuli a prehrejeme. Na tanier dáme cestoviny, tuniaka a rozkrájané čierne olivy, posypeme syrom a podávame.
TIP: Kvalitný tuniak vo vlastnej šťave by mal obsahovať aspoň 70% podiel mäsa a v olivovom oleji by mal mať 65% podiel mäsa z celkovej váhy konzervy.
Dobré vedieť: Tuniak má vysoký obsah bielkovín a minimum tuku(ten v konzerve) je to ideálna potravina na odbúranie nadbytočného tuku, alebo nabratie svalovej hmoty. Je zdrojom fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku, vitamínov A, B,E.Je zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré chránia kardiovaskulárny systém, pôsobia protizápalovo a znižujú cholesterol. Určite je lepšie konzumovať tuniaka čerstvého ako konzervovaného pre vyšší obsah soli v konzervách. S jeho konzumáciou by mali byť opatrné tehotné a kojace ženy, taktiež malé deti. Stačí raz za týždeň.