Cestoviny s tuniakom a olivami

Cestoviny s tuniakom a olivami

Nemáte čas a ani chuť variť? Skúste tento jednoduchý a rýchly recept na tuniakové cestoviny s jarnou cibuľkou a čiernymi olivami. Uvarené ich máte za menej ako 10 minút.

Suroviny na 2 porcie

  • 140 g Semolinové cestoviny
  • 1 veľká konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 jarné cibuľky
  • 10 čiernych olív
  • 1 ČL Repkový olej
  • 2PL Mozzarella, nastrúhaná

Postup

Cestoviny si uvaríme al dente podľa návodu na obale. Na oleji si orestujeme nakrájanú jarnú cibuľku, tuniaka zlejeme a pridáme k cibuli a prehrejeme. Na tanier dáme cestoviny, tuniaka a rozkrájané čierne olivy, posypeme syrom a podávame.

TIP: Kvalitný tuniak vo vlastnej šťave by mal obsahovať aspoň 70% podiel mäsa a v olivovom oleji by mal mať 65% podiel mäsa z celkovej váhy konzervy.

Dobré vedieť: Tuniak má vysoký obsah bielkovín a minimum tuku(ten v konzerve) je to ideálna potravina na odbúranie nadbytočného tuku, alebo nabratie svalovej hmoty. Je zdrojom fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku, vitamínov A, B,E.Je zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré chránia kardiovaskulárny systém, pôsobia protizápalovo a znižujú cholesterol. Určite je lepšie konzumovať tuniaka čerstvého ako konzervovaného pre vyšší obsah soli v konzervách. S jeho konzumáciou by mali byť opatrné tehotné a kojace ženy, taktiež malé deti. Stačí raz za týždeň.

Tuniakový šalát s avokádom.