Cestoviny s tuniakom

Cestoviny s tuniakom

Chutný obed, ktorý vám zaberie 20 minút aj s prípravou! Je rýchly, ľahký, zdravý a plný chuti! Mňam!

Suroviny na 1 porciu

  • 1 Šálka (200ml) Semolinové cestoviny fussilli
  • 1 Malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (52g)
  • 5 Čiernych olív
  • 3 Cherry paradajky
  • Kúsok červenej a žltej papriky
  • 1PL Grana padano/Parmezán
  • 1 ČL Hroznový/olivový olej
  • Himalájska soľ/morská soľ
  • Čierne korenie
  • Oregano
  • Pažítka

Postup

Cestoviny si uvaríme al dente. Medzi tým si orestujeme na panvici pokrájané olivy, pridáme papriky, počkáme kým trošku zmäknú. Pridáme tuniaka (šťavu zlejeme), soľ, čierne korenie a oregano. Nakoniec primiešame tuniaka a cestoviny a cherry paradajky, chvíľu prehrejeme ,premiešame a podávame. Na tanieri posypeme syrom a pažítkou:

TIP: Zelené olivy majú výraznejšiu a slanšiu chuť. Čierne olivy sú sladšie, mäkšie a majú menej kalórii. 

Dobré vedieť: Čierne olivy bielkoviny, vlákninu, vitamíny A, B3 A B9, K a E, ďalej železo, draslík, vápnik, či veľmi dôležité omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Posilňujú srdce, imunitu, chránia žľazy s vnútorným vylučovaním, pôsobia ako ochrana proti infekciám, chránia DNA pred poškodením, znižujú krvný tlak a cholesterol, detoxikujú a regenerujú organizmus.