Cestoviny so šampiňónmi a šunkou

Cestoviny so šampiňónmi a šunkou

Cestoviny so šampiňónmi a šunkou sú ľahkým a sýtym jedlom. Komplexné jedlo vhodné aj pri redukcii vďaka vysokému obsahu bielkovín.

Suroviny na 2 porcie

  • 120g cestoviny
  • 100g šunka
  • 100g huby
  • 2PL parmezán
  • 4PL riccotta alebo 80g ryžová smotana
  • 40g Cibula
  • 1PL repkový olej
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie, soľ

Postup

Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Medzitým si na cibuli a prelisovanom cesnaku opečieme nakrájanú šunku, nakrájané huby a chvíľu restujeme, kým huby zmäknú. Môžeme podliať troškou vody a podusiť. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme smotanu alebo ricottu. Privedieme do varu a odstavíme z ohňa, primiešame syr. Rozdelíme na porcie a posypeme cibuľkou alebo pažítkou.

TIP: Zmes chutí výborne aj s ryžou alebo kuskusom.

Dobré vedieť: Šampiňóny obsahujú vitamíny A, skupiny B,C,D,E, minerály ako horčík, vápnik, draslík, fosfor. Pomáhajú so znižovaním cholesterolu, ochraňujú bunky v tele pred vznikom nádorových ochorení, posilňujú imunitu, nervovú sústavu a zdravie kostí, pôsobia proti vzniku aterosklerózy, sú vhodné do redukčných diét.