Cestoviny so šampiňónmi a šunkou sú ľahkým a sýtym jedlom. Komplexné jedlo vhodné aj pri redukcii vďaka vysokému obsahu bielkovín.
Suroviny na 2 porcie
- 120g cestoviny
- 100g šunka
- 100g huby
- 2PL parmezán
- 4PL riccotta alebo 80g ryžová smotana
- 40g Cibula
- 1PL repkový olej
- 1 malý strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie, soľ
Postup
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Medzitým si na cibuli a prelisovanom cesnaku opečieme nakrájanú šunku, nakrájané huby a chvíľu restujeme, kým huby zmäknú. Môžeme podliať troškou vody a podusiť. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme smotanu alebo ricottu. Privedieme do varu a odstavíme z ohňa, primiešame syr. Rozdelíme na porcie a posypeme cibuľkou alebo pažítkou.
TIP: Zmes chutí výborne aj s ryžou alebo kuskusom.
Dobré vedieť: Šampiňóny obsahujú vitamíny A, skupiny B,C,D,E, minerály ako horčík, vápnik, draslík, fosfor. Pomáhajú so znižovaním cholesterolu, ochraňujú bunky v tele pred vznikom nádorových ochorení, posilňujú imunitu, nervovú sústavu a zdravie kostí, pôsobia proti vzniku aterosklerózy, sú vhodné do redukčných diét.