Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Cestoviny so zeleninovou omáčkou a syrom. Chutné, ľahké aj letné jedlo. Dopriať si ho však môžeme počas celého roka. Tak čo, vyskúšate?

Suroviny na 2 porcie

  • 140g semolinové cestoviny
  • 1ks červená paprika
  • 1ks žltá paprika/zelená
  • 6 ks cherry paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks červená cibuľa
  • 1PL mix provensálske bylinky
  • 1 PL repkový olej
  • 4 PL tvrdý syr/kuracie mäso
  • Morská soľ

Postup

Zeleninu si očistíme a nakrájame na menšie časti. Opečieme na oleji s bylinkami. Potom zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou. Ak je omáčka hustá, stačí priliať málinko vody. Cestoviny si uvaríme podľa návodu, v mierne osolenej vode. Scedíme, neoplachujeme. Rovno pridáme omáčku a posypeme syrom. Pre chuť môžeme pridať na vrch lyžicu kyslej smotany.

TIP: Omáčka môže byť z tekvice, cukety a paradajok, výborne chutí aj avokádová s citrónom a jogurtom.

Dobré vedieť: Paprika je výborným zdrojom vitamínu C. Iba 70g denne pokryje odporúčanú dennú dávku. Chráni bunky pred starnutím, posilňuje imunitu a cievy. Najviac vitamínu C je v červenej paprike. Vitamín C je dôležitý pri vstrebávaní železa z jedla, podporuje regeneráciu tkaniva. Taktiež riedi krv, preto sa neodporúča jesť pred operáciou alebo pri probléme so zrážanlivosťou krvi.

Cestoviny so šampiňónmi a šunkou