Cestoviny so zeleninovou omáčkou a syrom. Chutné, ľahké aj letné jedlo. Dopriať si ho však môžeme počas celého roka. Tak čo, vyskúšate?
Suroviny na 2 porcie
- 140g semolinové cestoviny
- 1ks červená paprika
- 1ks žltá paprika/zelená
- 6 ks cherry paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks červená cibuľa
- 1PL mix provensálske bylinky
- 1 PL repkový olej
- 4 PL tvrdý syr/kuracie mäso
- Morská soľ
Postup
Zeleninu si očistíme a nakrájame na menšie časti. Opečieme na oleji s bylinkami. Potom zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou. Ak je omáčka hustá, stačí priliať málinko vody. Cestoviny si uvaríme podľa návodu, v mierne osolenej vode. Scedíme, neoplachujeme. Rovno pridáme omáčku a posypeme syrom. Pre chuť môžeme pridať na vrch lyžicu kyslej smotany.
TIP: Omáčka môže byť z tekvice, cukety a paradajok, výborne chutí aj avokádová s citrónom a jogurtom.
Dobré vedieť: Paprika je výborným zdrojom vitamínu C. Iba 70g denne pokryje odporúčanú dennú dávku. Chráni bunky pred starnutím, posilňuje imunitu a cievy. Najviac vitamínu C je v červenej paprike. Vitamín C je dôležitý pri vstrebávaní železa z jedla, podporuje regeneráciu tkaniva. Taktiež riedi krv, preto sa neodporúča jesť pred operáciou alebo pri probléme so zrážanlivosťou krvi.