Milujte chlebík obaľovaný vo vajíčku? Tak to musíte vyskúšať jeho vylepšenú verziu so zeleninou, ktorý si upečiete v rúre. Viac vlákniny, menej tuku.
- 100g celozrnný chlieb/1 grahamová žemľa
- 1 väčšie vajíčko
- 3 plátky šunky
- 1/2 zelenej papriky
- 4PL Nízkotučný syr blok Eidam
- 1 jarná cibuľka/alebo obyčajná
- 4 mini cherry paradajky
- Morská soľ, korenie a bylinky podľa chuti
Postup
Pekáčik vystelieme papierom na pečenie. Vajíčko rozšľaháme so soľou a korením. Rajčiny, papriku, jarnú cibuľku a šunku, nakrájame nadrobno a pridáme ich k vajíčku. Syr nastrúhame nadrobno a polovicu z neho pridáme k vajíčku a dôkladne premiešame. Dno pekáčika vystelieme chlebíkom, alebo žemľou tak, aby boli tesne pri sebe. Na vrch pečiva kladieme lyžicou vajíčkovú zmes, vrch posypeme zvyšným syrom. Chlebík pečieme pri teplote 180°C do zlatistého nádychu. (približne 15-20 minút).
TIP: Na chlebíku si môžete zapiecť aj huby, kukuricu, cuketu, čokoľvek Vám bude chutiť.
Dobré vedieť: Vajíčka sú najlepšie z domáceho chovu, alebo prepeličie. Sú kvalitným zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov ako železo, zinok, vápnik, fosfor, selén, vitamíny A,D,E, B6, B12 a omega-3 mastných kyselín. Konzumácia vajec podporuje vývoj dobrého zraku, mozgu, ochraňuje srdce. Žĺtok obsahuje cholesterol a preto ich treba konzumovať s mierou.