Chlebík s vajíčkom pečený v rúre

Chlebík s vajíčkom pečený v rúre

Milujte chlebík obaľovaný vo vajíčku? Tak to musíte vyskúšať jeho vylepšenú verziu so zeleninou, ktorý si upečiete v rúre. Viac vlákniny, menej tuku.

  • 100g celozrnný chlieb/1 grahamová žemľa
  • 1 väčšie vajíčko
  • 3 plátky šunky
  •  1/2 zelenej  papriky
  • 4PL Nízkotučný syr blok Eidam
  • 1 jarná cibuľka/alebo obyčajná
  • 4 mini cherry paradajky
  • Morská soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Postup

Pekáčik vystelieme papierom na pečenie. Vajíčko rozšľaháme so soľou a korením. Rajčiny, papriku, jarnú cibuľku a šunku, nakrájame nadrobno a pridáme ich k vajíčku. Syr nastrúhame nadrobno a polovicu z neho pridáme k vajíčku a dôkladne premiešame. Dno pekáčika vystelieme chlebíkom, alebo žemľou tak, aby boli tesne pri sebe. Na vrch pečiva kladieme lyžicou vajíčkovú zmes, vrch posypeme zvyšným syrom. Chlebík pečieme pri teplote 180°C do zlatistého nádychu. (približne 15-20 minút).

TIP: Na chlebíku si môžete zapiecť aj huby, kukuricu, cuketu, čokoľvek Vám bude chutiť.

Dobré vedieť: Vajíčka sú najlepšie z domáceho chovu, alebo prepeličie. Sú kvalitným zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov ako železo, zinok, vápnik, fosfor, selén, vitamíny A,D,E, B6, B12  a omega-3 mastných kyselín. Konzumácia vajec podporuje vývoj dobrého zraku, mozgu, ochraňuje srdce. Žĺtok obsahuje cholesterol a preto ich treba konzumovať s mierou.

https://jedalniceknamieru.sk/sunkove-kosicky/